Desiree Weyburg

Liefde voor kunst en maatschappij, heeft Desiree (1967) er toe gebracht om een studie Kunstgeschiedenis aan te vullen met de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Sociale Academie. Momenteel studeert zij Algemene Cultuurwetenschappen.

“Sinds 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig interim manager, zakelijk schrijver, trainer en
coach. Na vele banen binnen zowel commerciĆ«le bedrijven als non profit organisaties, heb ik er voor gekozen om als zzp’er in verschillende hoedanigheden bij te gaan dragen aan organisaties. Op interimbasis ben ik breed inzetbaar. Dat geeft mij voldoening en biedt opdrachtgevers toegevoegde waarde.

Ik geloof in een samenleving waarin ruimte is voor creativiteit, vrijheid van denken en individuele ontwikkeling. Voor ieder lid van de samenleving. De samenleving geven wij als burgers gezamenlijk vorm. Daarin worden keuzes gemaakt die begrenzen en kaderen. Dat geldt ook voor de vormgeving van het onderwijs. Nederland kent een hoge standaard van onderwijs op alle niveaus. Dat neemt niet weg dat er jaarlijks veel kinderen en jongeren ‘buiten de boot vallen’ Zij passen niet in het door ons gezamenlijk bedachte en vormgegeven systeem. Deze jongeren worden vaak gestigmatiseerd; de jongere wordt beoordeeld (vaak veroordeeld) en niet het systeem.

Ik wil bijdragen aan onderwijs voor jongeren bij wie het systeem niet aansluit, die om welke reden dan ook meer aandacht en ondersteuning nodig hebben of een leeromgeving behoeven die zich aan kan passen aan hun leerstijl. Daarnaast geloof ik in een grotere betrokkenheid tussen alle sectoren die de samenleving vormen: onderwijs, bedrijfsleven, kunst en cultuur, overheid en burgers. De WijSchool is om die redenen een initiatief waar ik in geloof en waar ik mij voor in wil zetten!”