Tjark Kamp

Tjark (1959) heeft zich na zijn opleiding aan de Pedagogische Academie ontwikkeld en gespecialiseerd op het gebied van teweegbreng-management.

“In 1992 besloot ik om ondernemer worden. Ik ben eigenaar geweest van een reclamebureau en later van een hrm-bureau. De afgelopen ruim 15 jaar -als zzp’er- heb ik mij ontwikkeld tot teweegbreng-manager: mijn talent blijkt te zijn dat ik mensen/organisaties in beweging krijg. Daarom word ik regelmatig gevraagd om te helpen bij reorganisaties, crises en transities.

Ik geloof erin dat veranderingen van buitenaf geïnitieerd moeten worden. En er moet een noodzaak zijn tot verandering. Ook binnen het onderwijs is die er. Door nieuwe wetgeving, het ‘ontdekken’ van de Participatiemaatschappij en het steeds maar ingewikkelder en turbulenter worden van de wereld, dreigen steeds meer (kwetsbare) jongeren uitgesloten te worden om zelfstandig een inkomen en huis te verwerven. Deze jongeren passen niet in een schoolklas met zogenaamd 25 gelijkgestemden. Voor een meerderheid werkt dat systeem overigens nog steeds en voor een steeds groter wordende groep helaas niet.

Al heel lang koester ik een droom om deze jongeren een beetje te helpen om aan het werk te gaan. Door te benadrukken waar ze wél goed in zijn én hun talenten te ontwikkelen.
Die droom laat ik met het ontstaan van de WijScholen in vervulling gaan.”